Ga terug
–+ stuks
No-bake karamel cheesecake dessert in glas
Opslaan Recept afdrukken
4.40 van 28 stemmen

No-bake karamel cheesecake dessert in glas recept

Deze heerlijke no-bake karamel cheesecake desserts in glas zijn een perfect kerstdessert. Heel erg lekker en hartstikke makkelijk te maken.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram chocoladekoekjes naar keuze
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 80 gram karamelsaus (volgens recept)
  • 125 ml slagroom

Extra

  • kleine karamelblokjes
  • chocoladekrullen of vlokken

Instructies

  • Neem 4 wijnglazen (of andere glazen, schaaltjes of bakjes). Verkruimel de koekjes en verdeel ze over de bodems. Je hoeft de koekjes niet helemaal fijn te malen of met boter te mengen. Dit is net zo lekker en eet wat makkelijker weg.
  • In een kom roer je roomkaas, suiker, vanille-extract en karamelsaus door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het mengsel tot het een egale massa is.
  • Verdeel het cheesecakemengsel over de glazen. Dek ze af met folie en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Voor het serveren strooi je wat karamelblokjes en chocoladekrullen (of vlokken) over de cheesecakejes.
Tips
Kun je geen kleine karamelblokjes vinden? Gebruik dan grote die je in kleinere stukjes snijdt.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen.