Ga terug
+ stuks
CANTUCCINI MET PISTACHE EN CRANBERRY’S
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Cantuccini met pistache en cranberry's

Deze cantuccini met pistache en cranberry's zijn een ontzettend lekker koekje om te dippen in een likeurtje, koffie óf chocolademelk. 
Porties: 30 stuks

Ingrediënten

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren (M)
  • 90 gram pistache noten
  • 60 gram gedroogde cranberries
  • 75 gram chocolade (optioneel)

Instructies

  • Doe in een kom het zelfrijzend bakmeel, suiker en snufje zout. Roer door elkaar. Voeg ook de pistache noten toe en meng deze door het bloemmengsel. Voeg de eieren en vanille toe en kneed met de hand of een deeghaak tot een stevig, iets plakkerig deeg. Als laatste vouw je de gedroogde cranberry’s door het deeg.
  • Maak een rol van het deeg die zo’n 5-6 centimeter is in doorsnede, verdeel deze in 2 stukken zodat het beter op je bakplaat past. Leg de rollen deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een klein beetje platter. In de oven zullen ze ook nog iets uitzakken dus druk niet te plat.
  • Bak de rollen deeg in 25-30 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) of 140 °C (heteluchtoven). Ze moeten een klein beetje beginnen te kleuren (aan de randen).
  • Haal de bakplaat uit de oven en snijd de voorgebakken rollen deeg met een goed scherp mes in plakjes van zo’n 1,5-2 cm breed. Laat het deeg eventueel 5 minuten staan als je het lastig te snijden vindt omdat het nog zacht is. Wacht niet langer, want dan kan het weer te hard worden als je bij de laatste plakjes aan bent gekomen.
  • Leg de voorgebakken plakjes nu weer op de met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 20 minuten op 140°C (elektrische oven) of 130 °C (heteluchtoven) graden egaal goudbruin.
  • Ik koos ervoor om mijn cantuccini na afkoelen te decoreren met wat gesmolten chocolade. Smelt hiervoor de chocolade naar keuze en trek met een vork of een
    cornetje slierten gesmolten chocolade over de koekjes.

Tips

  • Bewaren: Deze koekjes zijn ideaal om te verpakken en cadeau te doen. Je kunt ze 2-3 weken afgesloten op een droge en koele plek bewaren. Het deeg zelf is snel bereid en vanwege de structuur raad ik het niet aan om in te vriezen.