Maak je de schuimpjes zelf? Begin daar dan mee, eventueel al een dagje van tevoren. Ik spoot zelf lange, rechte slierten op de bakplaat zodat ik die daarna in stukjes kon breken.
Als je verse passievruchten gebruike halveer je ze en schep je ze leeg in een schaaltje. Gebruik je zoals ik passievrucht uit de diepvries? Laat de blokjes dan eerst ontdooien. Je zult zien dat dit een stuk dunner en wateriger is dan verse passievruchten. Het is daarom handig om het wat in de laten dikken, dat is heel simpel. Doe de ontdooide passievruchten in een pannetje met de suiker. Verhit tot het begint te koken, roer regelmatig door. Laat het mengsel koken tot het voldoende is ingedikt, houd er wel rekening mee dat het tijdens het afkoelen nog verder zal indikken.
De slagroom klop je stijf met de suiker. De kletskoppen kun je zelf maken als je wilt, maar ik ging zelf voor een verpakking uit de winkel. Breek ze in wat kleinere stukjes.
Goed, nu heb je alle onderdelen klaar. Je kunt gelijk het dessert in elkaar zetten, je kunt het ook een paar uur of zelfs een dag later doen. Aan jou de keuze.
Om het dessert samen te stellen neem je 4 glazen. In elk glas bouw je het dessert op uit laagjes slagroom, passievrucht, schuimpjes en kletskoppen die je met elkaar afwisselt. Eindig met wat grotere stukken schuim en kletskop, dat ziet er extra feestelijk uit.