Ga terug
+ stuks
Kruidnoten appelflap
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Appelflappen met kruidnoten

Knapperige appelflappen met kruidnoten. Dat klinkt als een heerlijke combi en dat is het ook! 
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakes bladerdeeg
  • 1 appel
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 80 gram kruidnoten
  • 1 ei (M) geklutst
  • extra (kaneel)suiker

Instructies

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Je kunt ook een rol bladerdeeg nemen en deze in 6 (bijna) vierkanten snijden.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Doe de blokjes appel in een kom en voeg suiker en kaneel toe, roer goed door elkaar. Hak de kruidnoten in iets kleinere stukjes en roer deze door de appels.
  • Schep ongeveer 2 eetlepels vulling op elke helft van de plakjes bladerdeeg, laat de randen vrij. Smeer de randjes in met een klein beetje water en vouw vervolgens de appelflap dubbel. Druk de randjes stevig aan met een vork.
  • Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het ei. Strooi er vervolgens nog wat (kaneel)suiker over.
  • Bak de appelflappen met kruidnoten in ongeveer 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Tips

Bewaren: Ze zijn het lekkerst als je ze gelijk op eet, naarmate je ze langer bewaart wordt het bladerdeeg zacht. Je kunt ze dan wel opnieuw opwarmen. Verpakt zijn ze 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast. Invriezen kan alleen als ze al gebakken zijn, dan zijn ze tot 3 maanden houdbaar.