Dit chocolade bananenbrood is een heerlijk glutenvrij recept en zonder toegevoegde suikers. Super lekker als tussendoortje of als plakje bij de koffie of thee.
Porties: 12plakjes
25 cm cakevorm
Ingrediënten
3rijpe bananen(ongeveer 350 gram)
3eieren(M)
120gramamandelmeel
100grammaïsmeel
30gramcacaopoeder
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snufzout
extra: banaan ter decoratie voor bovenop(optioneel)
Instructies
Prak of pureer de bananen fijn tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en klop erdoor met een garde. Voeg amandelmeel, maïsmeel, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout toe. Met een spatel maak je er een egaal beslag van waarin alle droge ingrediënten zijn opgenomen.
Stort het beslag in een ingevette en bebloemde (of met bakpapier beklede) bakvorm. Als je een vierde banaan ter decoratie gebruikt: halveer deze in de lengte en leg bovenop het beslag. Druk de banaan een klein beetje in het beslag.
Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten op 180 °C (boven- en onderwamte) gaar.
Laat een paar minuten afkoelen in de vorm voordat je het bananenbrood stort op een rooster om volledig af te laten koelen.
Bewaren
3-4 dagen goed verpakt buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.