Een heerlijk romige taart: Frangipane cake met rood fruit. Voordat je het weet is hij op!
Porties: 10personen
20 cm bakvorm
Ingrediënten
150gramongezouten roomboter
150gramfijne kristalsuiker
3eieren(M)
1tlvanille-extract
150gramzelfrijzend bakmeel
0,5portiefrangipane(volgens recept)
150gramrood fruit(vers of diepvries, beide kan)
Instructies
Klop boter en suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe, bij de laatste kun je ook het vanille-extract toevoegen. Dan kun je het zelfrijzend bakmeel erbij doen, mix tot dit is opgenomen in het beslag. Langer mixen is niet nodig.
Vet je taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig.
Schep de frangipane bovenop het cakebeslag en verdeel het vast een beetje over de gehele cake. Gebruik een spatel om de frangipane rustig en voorzichtig gelijkmatig te verdelen. Het is niet erg als bepaalde delen meer frangipane bevatten dan andere. De randjes liet ik zelf vrij, maar je kunt deze ook prima bedekken met wat frangipane.
Verdeel het rood fruit gelijkmatig over de cake. Je hoeft het niet aan te drukken, het zakt in de oven vanzelf een beetje in de cake.
Bak de cake in ongeveer 40 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Laat de cake zo’n 10-15 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.
Snijd de cake in puntjes en serveer. Hij is ook erg lekker met een beetje slagroom erbij.
Eet smakelijk!
Bewaren
Luchtdicht verpakt blijft deze cake 4-5 dagen goed, bewaar hem buiten de koelkast. Invriezen kan ook, dan blijft hij tot 3 maanden goed.