Ga terug
WALNOTEN-CHOCOLATE CHIP KOEKJES maken
Opslaan Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

Walnoten-chocolate chip koekjes

Noten en chocolade zijn altijd een goed idee. Daarom zijn deze walnoten-chocolate chip koekjes een groot succes! 
VOOR 25-30 STUKS

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 80 gram walnoten
  • 80 gram chocolate chips (puur of melk)

Instructies

  • Klop boter en suiker goed romig. Voeg dan vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen. Bloem en zout kun je tegelijk toevoegen, kneed tot een mooi stevig koekdeeg.
  • De walnoten breek je in iets kleinere stukjes en voeg je samen met de chocolate chips toe aan het deeg. Deze kun je erdoor kneden of mixen, zorg dat ze gelijkmatig door het deeg verdeeld zijn.
  • Maak een rol (of twee) van het deeg, zorg dat hij ongeveer een doorsnede van 6 centimeter heeft. Wikkel de rol in keukenfolie en leg ze minimaal een uur in de koelkast.
  • Met een scherp mes snijd je de rol(len) deeg vervolgens in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 14-16 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat ze even afkoelen op de plaat voordat je ze verplaatst naar een rooster.

Tips

  • Bewaren: In een afgesloten trommel blijven de koekjes zeker twee weken goed.