Klop de boter en suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de voorgaande volledig is opgenomen. Voeg vervolgens zelfrijzend bakmeel, het zout, limoenrasp en -sap toe, mix tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe de appelblokjes in een schaaltje en voeg een eetlepel bloem toe. Roer even door elkaar zodat alle stukjes appel bedekt zijn met een laagje bloem. Dit voorkomt dat de stukjes appel straks naar beneden zakken.
Voeg de appelstukjes toe aan het beslag en spatel er gelijkmatig doorheen. Stort het beslag in een met bakpapier beklede (of ingevette en met bloem bestoven) bakvorm.
Bak de cake in 55-60 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Laat de cake 10-15 minuten in de vorm afkoelen, stort hem daarna op een rooster om volledig af te laten koelen.