Zoals je ziet geef ik geen hoeveelheden voor deze potjes met salade. Bewust niet, want naast dat de hoeveelheden voor ieder potje verschillen, heeft iedereen ook een andere smaak. De een wil meer pasta dan de ander, misschien heeft iemand liever niet de Parmezaanse kaas. Ga zo maar door. Kijk dus vooral naar wat jij lekker vindt.
Roer wat groene pesto door de yoghurt en verdeel over de bodem van de potten. Dit is je dressing. Door deze onderop in de pot te doen blijft je salade het lekkerst.
Bovenop je dressing gaat de pasta, gevolgd door de tomaatjes, baconstukjes, sla, Parmezaanse kaas en als laatst de croutons. Deksel erop en je bent klaar.
Zo simpel is het. De croutons blijven een paar uurtjes knapperig, daarna zullen ze langzamerhand wat zachter worden. Je kunt er dus ook voor kiezen om deze op het laatste moment in de pot te doen of los mee te nemen.
De pastasalade kun je zo uit de pot eten, maar als je het makkelijker vindt kun je hem ook op een bordje omdraaien en even alles door elkaar husselen voordat je gaat eten. Ligt er maar net aan hoeveel je mee wilt nemen voor je picknick.