No bake aardbeien-citroen mini cheesecakes
Deze no bake aardbeien-citroen mini cheesecakes zijn ongelooflijk lekker en heel makkelijk zelf te maken. Nadat je de snelle cheesecakes gemaakt hebt, zet je ze gewoon in de koelkast om op te stijven met heerlijk toetje als resultaat.
Porties: 4 stuks
- 125 gram koekjes (gebruik jouw favoriet, ik koos dit keer voor granola koekjes)
- 200 gram roomkaas
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 3 tl citroensap
- rasp van een halve citroen
- 125 ml slagroom
- 150 gram aardbeien (in kleine blokjes)
Decoratie
- aardbeien
- citroenschijfjes
Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels/stukjes, ik doe dit zelf met de hand. Verdeel de koekkruimels over de bakjes/schaaltjes die je wilt gebruiken.
In een kommetje roer je de roomkaas los met de suiker, citroensap en citroenrasp. Klop de slagroom stijf en voeg dit toe aan het roomkaasmengsel. Spatel rustig door tot een egaal mengsel. Voeg als laatst de stukjes aardbei toe en spatel deze er gelijkmatig doorheen.
Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet ze vervolgens voor minimaal 1 uur in de koelkast.
De decoratie kun je vlak voor serveren aanbrengen, maar ook al na dat uurtje om ze vervolgens weer in de koelkast te plaatsen.
Voor de decoratie snijd je een citroen in dunne plakjes, van deze plakjes snijd je een klein stukje af zodat je ze iets makkelijker op de cheesecakejes kunt plaatsen. Maak het af met (halve) aardbeien en je bent klaar!
- Bewaren: afgedekt in de koelkast zo’n 3-4 dagen houdbaar.