Een heerlijke lekkernij die niet gebakken hoeft te worden: cookie dough fudge. Ontzettend lekker!
VOOR 40-45 STUKJES
Ingrediënten
1blikjegecondenseerde melk(397 gram)
340grampure chocolade
Voor het eetbare koekdeeg
50gramongezouten roomboter
30gramfijne kristalsuiker
55gramlichtbruine basterdsuiker
1elmelk
1/2tlvanille extract
110grambloem
snufje zout
50gramchocolate chips
Instructies
Bereid de cookie dough alvast voor volgens dit recept en draai er kleine balletjes van zo’n 2,5 cm doorsnede van. Bekleed vervolgens een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 16×24 cm met bakpapier.
In een steelpannetje doe je de chocolade en gecondenseerde melk. Op een laag vuur laat je de chocola al roerende smelten tot je een egale massa hebt.
Giet het chocolademengsel in de bakvorm/ovenschaal en gebruik een spatel om het gelijkmatig te verdelen. Duw de balletjes cookie dough stuk voor stuk in de fudge.
Laat de cookie dough fudge afkoelen en opstijven. Doe dit eerst een uurtje op het aanrecht en verplaats hem dan naar de koelkast. Na ongeveer 3 uur is hij al stevig genoeg om blokjes van te snijden, maar zelf laten we de fudge liever nog een nachtje in de koelkast staan.
Tips
Bewaren: in een afgelsoten trommel kun je de fudge een week bewaren.