Crunchy pindakaas met chocolade
Pindakaas is een heerlijk broodbeleg die je supermakkelijk zelf kunt maken! Wat dacht je van deze crunchy pindakaas met chocolade. Een heerlijke combi!
Porties: 1 pot
- 320 gram ongezouten pinda’s
- 4 tl zonnebloemolie (of arachideolie als je dit in huis hebt)
- snuf zout (optioneel)
- 50-75 gram chocolade
Pindakaas maken is heel simpel. Je doet alle pinda’s in een foodprocessor en vermaalt ze tot de oliën vrijkomen en er een stevige pindakaas ontstaat. Dan voeg je de olie en het snufje zout toe en maal je verder. Hoe langer je de foodprocessor laat draaien, hoe gladder (en dunner) de pindakaas wordt. Ik houd ervan als er nog stukjes pinda in zitten dus stopte ik eerder.
Schep de zelfgemaakte pindakaas in een kom en spatel de stukjes chocolade erdoor. Kies de chocolade die jij lekker vindt en voeg zoveel toe als jij lekker vindt, dat is het fijne aan zelf pindakaas maken ;) .
- Tip: Een foodprocessor werkt het best. Ik heb het ook getest in een blender en kleine hakmolen (van de staafmixer). Dat is niet onmogelijk, maar je moet dan met kleinere hoeveelheden pinda’s werken.
- Tip: Het kan zijn dat de olie en pinda’s van elkaar gaan scheiden, roer de pindakaas daarom even door voor gebruik.
- Tip: Je kunt natuurlijk ook bakken met zelfgemaakte pindakaas, hier vind je heerlijke recepten met pindakaas.
- Bewaren: Schep de pindakaas in een afsluitbare pot. Je bewaart de pot in de koelkast, hier blijft de pindakaas zo’n 3-4 weken goed.