Makkelijk bladerdeeg gebakje met vers fruit
Een super snel recept voor moederdag: een makkelijk bladerdeeg gebakje met vers fruit. Dankzij het knapperige bladerdeeg en de romige mascarpone is dit gebakje om te smullen!
Porties: 8 gebakjes
- 4 plakjes bladerdeeg
- mascarpone room (volgens recept)
- vers fruit naar keuze
- 1 los geklopt ei (M)
- fijne kristalsuiker
Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, zodat je 8 rechthoekige plakjes hebt. Smeer de plakjes in met het los geklopte ei en bestrooi met kristalsuiker. Bak de bladerdeeg volgens de verpakking gaar en goudbruin.
Bereid ondertussen de mascarpone room volgens dit recept.
Haal de bladerdeeg uit de oven en snijd elke plakje open, zodat je een onder- en bovenkant van je gebakje krijgt. De bovenkant is de kant met het kristalsuiker erop.
Doe de mascarponeroom in een spuitzak met een rond mondje en verdeel over de 8 bladerdeeg bodems. Verdeel het vers fruit erover en plaats de bovenkant op je gebakjes.
Je bladerdeeg gebakjes met vers fruit kun je nog eventueel decoreren met overgebleven room of een beetje poedersuiker. Serveer met wat extra vers fruit speciaal voor Moederdag.
- Tip: Geen zin om mascarpone room te maken? Met alleen slagroom kun je dit gebakje ook maken, maar eet dan wel direct op.