Ga terug
Havermout amandel eierkoeken
Opslaan Recept afdrukken
4.50 van 6 stemmen

Havermout-amandel eierkoeken

Deze havermout-amandel eierkoeken zijn een heerlijke variant van de klassieke eierkoeken. Supermakkelijk om zelf te maken en erg lekker als tussendoortje.
10-12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 25 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • amandelschaafsel of havervlokken, ter garnering

Instructies

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig. Doe dit voor minstens 5 minuten met de mixer op de hoogste stand.
  • Voeg nu de vanille-extract, bloem, amandelmeel, havermout en bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig door het beslag. Stop zodra het goed vermengd is zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
  • Schep op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes van het beslag. Een flink volle eetlepel per eierkoek is voldoende. Verdeel ter garnering wat havervlokken of amandelschaafsel over je koeken.
  • Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.

Tips

  • Bewaren: Om uitdrogen te voorkomen kun je de eierkoeken het beste zo snel mogelijk luchtdicht verpakken. Zo blijven ze wel een weekje goed. Je kunt ze ook invriezen om nog langer te bewaren.