Gemarineerde mozzarella balletjes
Een simpel, maar erg lekker recept: gemarineerde mozzarella balletjes. Een erg lekker borrelhapje met verse kruiden.
Voor 150 gram of 20 balletjes
- 150 gram mozzarella balletjes (20 stuks)
- 2 el olijfolie
- 1 grote teen knoflook
- 1 takje verse basilicum
- 4 takjes tijm
- 1/2 tl chilivlokken
- peper en grof zeezout
Haal de mozzarella balletjes uit het vocht en doe samen met de olijfolie in een bakje.
Pers de knoflook, snijd de basilicum fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Voeg toe aan de mozzarella en roer door elkaar.
Breng op smaak met de chili, peper en het zout. Voor extra smaak gebruikte ik grof zeezout.
- Tip: Houd je niet zo van pittig. Ongeveer 1/4 tl chilivlokken geeft voldoende smaak zonder pittig te zijn.
- Bewaren: Gemarineerd kun je de balletjes een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren.