Haal de balletjes uit de koelkast en duw ieder balletje zo plat mogelijk, zo’n 7 cm in doorsnede. Werk in kleinere porties voor het gemak, bijvoorbeeld steeds per 6 balletjes.
Met een ronde uitsteker van zo’n 5 cm in doorsnede snijd je 12 rondjes uit de plakjes kaas. Leg op de helft (12 stuks) van de platgedrukte burgers een uitgestoken plakje kaas. Leg de andere helft platgedrukte burgers bovenop en maak de randen goed dicht zodat het gewone mini burgers worden. Plaats voor minstens 30 minuten afgedekt terug in de koelkast.
Snijd ondertussen de tomaten in 12 plakjes, leg de sla klaar, snijd de broodjes doormidden en maak de saus door de mayonaise, ketchup en mosterd met elkaar te vermengen. Maak kleinere plakjes van de resterende kaas zodat ze op de burgers passen.
Haal de burgers uit de koelkast en verhit olie in een pan. Bak de burgers 4 minuten aan iedere zijde of tot ze gaar zijn. In de laatste 1-2 minuten leg je een plakje kaas op de bovenkant van de burger, zodat deze kan smelten.
Smeer tijdens het bakken de broodjes in met de saus. Plaats op ieder broodje een bedje van sla en leg hier de mini burger op. Maak af met de tomaat en wat extra saus en plaats de bovenkant terug op het broodje. Zet het geheel vast met een prikker en serveer direct.