Kook de aardappels in ruim water met een flinke snuf zout gaar. Giet ze af en doe de aardappels terug in de pan. Laat ze in de pan zonder deksel droog stomen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de kans op openbarsten kleiner is. Stamp de aardappels tot een zo glad mogelijke puree als ze goed droog, maar nog wel lauwwarm zijn.
Voeg dan de eidooier en de boter toe en roer er doorheen. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Dek af en laat minstens een uur afkoelen in de koelkast.
Vorm de kroketjes met de hand. Ik maakte ze zo’n 7-8 cm lang. Zet drie diepe borden of schalen klaar. In het eerste bord doe je het bloem, in de tweede giet je de los geklopte eieren en de laatste bedek je met een flinke laag paneermeel.
Rol nu een kroketje door het bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Leg op een plaat of een stuk bakpapier. Doe dit met alle kroketjes. Zorg dat de kroketjes volledig bedekt zijn, dus ook de uiteinden.
Rol je gepaneerde kroketjes nogmaals door het ei en geef het een tweede laag paneermeel.
Bak de kroketjes in de Airfryer op 200 °C voor 8-10 minuten of tot ze goudbruin van kleur zijn.