Cheddar-chorizo sodabread
Zelf brood maken is hartstikke leuk omdat je er heel goed mee kunt variëren. Dit cheddar-chorizo sodabread is wel een héle lekkere variatie.
Porties: 1 brood
- 500 gram bloem
- 10 gram zout
- 1,5 tl baking soda
- 400 ml karnemelk
- 150 gram cheddar (geraspt)
- 120 gram chorizo (in stukjes gesneden en uitgebakken)
- peper
Voeg bloem, zout, peper, baking soda, chorizo en cheddar samen in een kom, roer even door met een spatel.
Giet de karnemelk erbij en mix tot een samenhangend deeg. Je deeg zal wat plakkerig zijn, dat hoort zo. Stort het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm met je handen tot een ovaal brood. Omdat het zo plakkerig is, werkt het prettig om je handen eerst even in te vetten met wat (olijf)olie.
Bak het brood in 35-40 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
- Bewaren: Buiten de koelkast en goed verpakt ongeveer 3-4 dagen te bewaren.