Griekse bruschetta
Deze Griekse bruschetta met Feta is ontzettend lekker en grote kans dat je ervan blijft eten! Gelukkig is bruschetta erg makkelijk te maken.
Porties: 15 stuks
- 1 afbakciabatta
- teentje knoflook
- flinke scheut olijfolie
- peper en zout
- Griekse yoghurt (of tzatziki)
- komkommer
- cherry- of snoeptomaatjes
- Feta (verkruimeld)
- blaadjes munt
Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie, peper en zout in een kommetje. Roer door en laat even staan. Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het olijfolie mengsel.
Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) zodat ze lekker knapperig worden.
Wanneer de bruschetta zijn afgekoeld kun je ze beleggen. Begin met ongeveer een eetlepel Griekse yoghurt (of tzatziki) per broodje, strooi hier wat peper en zout over. Beleg ze verder met wat plakjes komkommer, gehalveerde tomaatjes en verkruimelde feta. Maak het af met een beetje munt.
Zet de Griekse bruschetta op een schaal en serveer aan je gasten.
- Tip: gebruik Griekse yoghurt met een vetpercentage van 10%, deze yoghurt heeft een goede dikte die je op een broodje kunt smeren zonder dat het er gelijk vanaf loopt.
- Bewaren: Ik raad aan om de bruschetta niet al te lang van tevoren te maken zodat het brood knapperig blijft. Hooguit een uurtje van tevoren. De broodjes zelf kun je natuurlijk prima al een dag eerder afbakken.