In deze kaasscones vind je maar liefst drie soorten kaas. Een scone voor de echte kaasliefhebber.
Porties: 8stuks
Ingrediënten
275gramzelfrijzend bakmeel
40gramongezouten roomboterin klontjes gesneden
50gramgeraspte cheddar kaas
50gramgeraspte mozzarella kaas
50gramgeraspte Goudse kaas
zout en peper
150mlmelkhalfvol of vol
Instructies
Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes roomboter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig.
Zodra je een kruimelig meel hebt voeg je de drie soorten kaas toe en breng je het op smaak met een snuf zout en een beetje peper.
Voeg als laatst de melk toe en roer dit met een spatel door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het verder tot een samenhangend deeg.
Vorm een bal van het deeg en druk het plat tot je een ronde schijf van ongeveer 3-4 cm dikte hebt. Snijd met een scherp mes de schijf in 8 punten.
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
bak de scones in 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Serveer met (kruiden)roomkaas.
Bewaren
Verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.