Heerlijke brosse amandelkoekjes met extra crunch door het gebruik van hele amandelen in het deeg.
Porties: 16koekjes
Ingrediënten
120gramongezouten roomboter
70gramlichtbruine basterdsuiker
1tlvanille-extract
100gramamandelmeel
100grambloem
snufzout
60gramamandelen
Instructies
Mix de boter, suiker en vanille-extract tot een romig geheel. Voeg dan amandelmeel, bloem en zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg. Als laatst voeg je de amandelen toe, kneed deze gelijkmatig door het deeg heen.
Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten. De rol was bij mij ongeveer 6 cm in doorsnede.
Snij de rol deeg in plakjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
Bewaren
In een trommel 2-3 weken houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.