Ga terug
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Panpizza met spinazie en geitenkaas

Een pizza uit de pan, had je daar al eens aan gedacht? Is makkelijker dan je denkt en bovendien supersnel gemaakt.
voor 2-3 stuks

Ingrediƫnten

  • 1 portie pizzadeeg
  • 8-12 el tomatensaus
  • 4-6 handen spinazie geslonken
  • 100-150 gram geitenkaas in stukjes
  • paar handjes cherrytomaatjes

Instructies

  • Maak het pizzadeeg volgens recept en laat rijzen.
  • Terwijl dit rijst roerbak je de spinazie in een scheutje olie tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Als het deeg eenmaal gerezen is verdeel je het deeg in 2 of 3 delen. Hoeveel is afhankelijk van de grootte van je pan en hoe dik je de bodem wilt hebben, iets om gewoon even te testen en proberen dus.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur, terwijl deze opwarmt rol je het eerste stuk deeg uit. Het mag iets groter zijn dan de bodem van de pan.
  • Wanneer de pan goed heet is, leg je het deeg op de bodem van de pan (olie is niet nodig). Bak de pizza aan deze kant in enkele minuten goudbruin. Houd het goed in de gaten, wanneer de onderkant goudbruin is en knapperig is draai je de pizza om.
  • Beleg de pizza snel met tomatensaus, spinazie, geitenkaas en cherrytomaatjes.
  • Plaats een deksel op de pan en wacht weer enkele minuten. Als de onderkant goudbruin en knapperig is kun je de pizza op een bord schuiven.
Tips
Ik gebruik altijd een pot pastasaus als tomatensaus op een pizza. Kies een smaak die je lekker vindt.
Bewaren
Gelijk opeten is het lekkerst, maar je kunt hem eventueel ook in folie verpakken en 1-2 dagen in de koelkast bewaren.