Een eenpersoons portie tiramisu in sinterklaas sferen: kruidnoten tiramisu. Misschien wel de lekkerste tiramisu ooit door de toevoeging van speculaas.
Porties: 4personen
Ingrediënten
125mlslagroomongeklopt
250grammascarpone
1elsuiker
1tlspeculaaskruiden
1-2kopjeskoffie
16lange vingers
zakjekruidnoten
chocoladeschaafsel(door een reep te raspen)
Instructies
In een kom voeg je slagroom, mascarpone, suiker en speculaaskruiden samen. Mix op hoge snelheid tot een stijf mengsel. Schep in een spuitzak met gladde spuitmond en leg in de koelkast tot je het straks nodig hebt.
Zet de koffie en giet dit in een schaaltje. Houd 4 lange vingers apart, de rest dip je in de koffie. Leg ze per 3 stuks op gebaksbordjes.
Spuit een eerste laagje room op de bodem van lange vingers. Dip dan de kruidnoten in de koffie en leg deze hier bovenop. Ik gebruikte 12 kruidnoten per gebakje.
Eindig met nog een laagje van de room. Maak het af met een lange vinger die je diagonaal op de tiramisu legt. Decoreer verder met wat kruidnoten die je fijnhakt en chocoladeschaafsel. Dit maak je eenvoudig zelf door een reep chocolade te raspen.
Je kunt de porties tiramisu meteen serveren of in de koelkast bewaren zodat de kruidnoten en de lange vingers nog wat zachter worden, zoals dat eigenlijk hoort bij tiramisu.