Een heerlijk recept uit Het Borrelhapjes Bakboek om zelf deze asperge-tomaat flammkuchen te maken. Door het kleine formaat perfect voor de borrel.
Ingrediënten
300grambloem
4gramdroge gist
snufzout
180mlwater(lauwwarm)
2elolijfolie
Voor de topping
150-200gramcrème fraîche
150gramaspergetips
1-2handencherrytomaatjesin partjes
2handengeraspte mozzarella
peper en zout
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg waar je een vliesje van kunt trekken. Laat het deeg 1 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in twee stukken en rol dun uit. Snijd er vervolgens kleinere flammkuchen van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de stukjes deeg in met crème fraîche. Verdeel de aspergetips en partjes tomaat over de flammkuchen. Strooi er als laatst de mozzarella over en breng op smaak met peper en zout.
Bak de flammkuchen in een voorverwarmde oven van 230 °C (boven- en onderwarmte) in 12 minuten goudbruin en gaar.
Bewaren
Buiten de koelkast en goed verpakt 2-3 dagen houdbaar.