Ga terug
Kleine burritos
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Mini burrito hapjes

Deze mini burrito hapjes zijn de perfecte snack voor tijdens een filmavondje of ander feestje. Ze zijn gemakkelijk te maken en waarschijnlijk ook snel op!

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla’s
  • 450 gram half-om-half gehakt
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 l koflookpoeder
  • 3/4 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnzaad gemalen
  • 1/2 tl koriander
  • Snufje chilipoeder (of meer naar wens)

Voor erbij

  • 75 gram geraspte kaas
  • Guacamole (volgens recept)
  • zure room
  • hot sauce

Instructies

  • Begin door de vulling te bereiden. Bak het gehakt rul en voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe. Roer goed door en laat even bakken. Voeg als laatste de geraspte kaas toe. Haal de pan van het vuur zodra de kaas gesmolten is.
  • Snijd de tortilla’s in vieren zoals je hierboven ziet. Iedere mini tortilla wordt een mini burrito hapje.
  • Neem een kwart tortilla en schep hier 1 el van het gehaktmengsel op. Zorg dat de vulling zo hoog mogelijk ligt, maar houd wel een klein vouwrandje vrij.
  • Breng de zijkanten naar binnen toe en houd vast. Vouw nu de mini burrito door deze zo strak mogelijk naar de punt toe dicht te rollen.
  • Rol door totdat de mini burrito goed dichtgevouwen is en en ook dicht blijft zitten. Plaats met de vouw naar beneden in een met aluminiumfolie beklede ovenschaal.
  • Herhaal bovenstaande stappen totdat alle vulling op is.
  • Strooi de 75 gram geraspte kaas voor erbij over de mini burrito’s en zet voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer met zure room, guacamole en een beetje hot sauce.
Bewaren
Wil je de burrito’s van tevoren bereiden, maar niet direct afbakken? Vouw dan de aluminiumfolie dicht en plaats afgekoeld in de koelkast tot aan gebruik.