Ga terug
+ stuks
VOLKOREN KANEELWAFELS maken
Opslaan Recept afdrukken
4.86 van 14 stemmen

Volkoren kaneelwafels

Mijn ontbijt bestaat regelmatig uit een zelfgemaakt volkoren kaneelwafel met Griekse yoghurt, bessen en wat nootjes. Heerlijk!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 380 gram volkorenmeel
  • 1 el bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 el kaneel
  • 3 el honing
  • 2 eieren (M)
  • 380 ml (halfvolle) melk
  • 6 el olie

Topping

  • Griekse yoghurt
  • Blauwe bessen
  • Noten

Instructies

  • Doe de droge ingrediënten -meel, bakpoeder, zout en kaneel- in een kom en roer met een garde door elkaar.
  • Voeg dan de honing, eieren, melk en olie toe. Klop met de garde tot een egaal beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hier zelf een bakspray voor.
  • Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag. Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Hoe lang dat duurt verschilt per ijzer. Bij mij hadden ze ongeveer 5-7 minuten nodig.
  • Verplaats je wafels naar een rooster om af te koelen. Eenmaal klaar met bakken kun je je ontbijt of lunch verder afmaken.
  • Leg een wafel op een bord. Schep hier wat Griekse yoghurt bovenop en maak het af met bessen en nootjes.
  • Serveer gelijk.
Tips
Ook zonder topping zijn ze heerlijk :)
Bewaren
De wafels zelf kun je 1-2 dagen verpakt bewaren, daarna worden ze minder lekker. Bewaren in de vriezer kan ook, dan zijn ze tot 3 maanden houdbaar. Je kunt ze trouwens ook prima even opwarmen in de oven of magnetron!