Ik ben dol op zoete recepten met pindakaas. Daarom zijn deze pindakoeken met pindakaas een favoriet!
Porties: 14stuks
Ingrediënten
60gramongezouten roomboter
60gramwitte basterdsuiker
45grampindakaas
1ei(+ 1 eidooier voor bestrijken)
140grambloem
snufje zout
scheutje melk
75grampinda’s
Instructies
Mix boter, suiker, pindakaas en het hele ei goed door elkaar. Voeg de bloem en het zout toe en kneed er een deeg van. Het is wat zachter en plakkeriger, zet het daarom minimaal een half uur in de koelkast.
Rol het deeg dan uit op een met bloem bestoven werkblad tot het ongeveer 5 mm dik is. Gebruik een uitsteker van ongeveer 8 cm om de koeken uit te steken. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat.
Voeg een scheutje melk toe aan de eidooier en roer door elkaar. Bestrijk de koeken met het mengsel en verdeel daarna de pinda’s erover. Druk de pinda’s een beetje aan in het deeg.
Bak de pindakoeken in ongeveer 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Twee weken houdbaar in een goed afgesloten trommel.