De warme smaak van karamel en de tropische ananas maken deze ananas upside down cake ontzettend smaakvol.
Porties: 12personen
Ingrediënten
50gramongezouten roomboter
100gramlichtbruine basterdsuiker
1blik ananasschijven
aardbeien
Voor de cake
200gram ongezouten roomboter
200gramzelfrijzend bakmeel
200gramlichtbruine basterdsuiker
8gramvanillesuiker
4eieren(m)
snufje zout
Instructies
Neem een glazen ovenschaal (rond, vierkant of ovaaen voeg de 50 gram boter toe. Zet in de magnetron op vol vermogen voor 1 minuut, zodat de boter smelt.
Voeg de suiker toe en roer door de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de glazen ovenschaal. Verdeel vervolgens de ananasschijven over het suikermengsel en snijd door zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn. Dit wordt je bovenkant, dus kies een gelijkmatig patroon.
Neem verse aardbeien of uit de diepvries en vul hiermee de gaten op, afhankelijk van je patroon.
Maak het cakebeslag door in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel te mixen. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Spatel het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje door het beslag tot je een glad beslag hebt en al het meel is opgenomen.
Stort het beslag in de ovenschaal over de ananasschijven heen en strijk glad.
Bak de cake in 60-70 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte)of totdat een prikker er schoon uitkomt.
Laat 5 minuten in de ovenschaal afkoelen en keer vervolgens om op een schaal of rooster. Laat de glazen schaal zitten totdat alle karamel in de cake is gezakt.
Tips
Serveer de cake warm met slagroom of een bolletje vanille roomijs.