Dat wordt smullen met deze smakelijke geitenkaas in knapperige filodeeg pakketjes.
Porties: 10stuks
Ingrediënten
5vellenfilodeeg
10schijfjesgeitenkaasverpakking van 200 gram is genoeg
honing
tijmvers
olijfolie
Instructies
Halveer de vellen filodeeg, zodat je 10 langwerpige velletjes hebt. Zorg ook dat de schijfjes geitenkaas, honing, tijm en olijfolie klaarstaan.
Smeer het filodeeg ruimschoots in met olijfolie. Leg een stukje geitenkaas op het velletje en druppel hier een half theelepeltje honing over, maak het af met wat verse tijm. Rol het vel filodeeg helemaal op, als laatst vouw je de uiteinden onder het pakketje. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit proces voor alle hapjes.
Bak de geitenkaas hapjes goudbruin en krokant in een oven van 220°C (boven- en onderwarmte) voor ongeveer 10 minuten.
Tips
Werk rustig met filodeeg en wees niet bang om teveel olijfolie te gebruiken, dit om scheuren zoveel mogelijk te voorkomen.
Serveer met een frisse yoghurt dip zoals tzatziki.
Bewaren
De hapjes zijn vers uit de oven het lekkerst. Na bereiden kun je de pakketjes afgedekt in de koelkast voor 2-3 dagen bewaren. Warm ze voor serveren weer even op in een oven van 180°C.