De frisse maar toch pittige combinatie van citroen en gember passen perfect in deze overheerlijke havermoutkoeken.
Porties: 10koeken
Ingrediënten
70gramongezouten roomboter
50gramfijne kristalsuiker
100grambloem
65gramhavermout
1tlbakpoeder
snufzout
rasp van 1 kleine citroen
50grambakgember (of stemgember)fijngehakt
Instructies
Klop boter en suiker romig. De rest van de ingrediënten kun je tegelijk toevoegen, kneed tot een stevig deeg.
Verdeel het deeg in 10 delen, draai van elk stukje deeg een balletje en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, druk vast iets platter. Met een vork druk je de koekjes nog meer aan. Deze koekjes vervormen nauwelijks, laat ze dus niet te dik.
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten op 190 graden (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
Laat de koekjes enkele minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.
Bewaren
In een luchtdichte verpakking blijven de koekjes minimaal twee weken goed. In de vriezer tot 3 maanden.