Ga terug
Opslaan Recept afdrukken
4.63 van 45 stemmen

Oreo fudge

Romige blokjes fudge van witte chocolade met Oreo's erdoor. Dat wordt smullen!
Voor 40-50 stukjes fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 400 gram witte chocolade
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 gram Oreo's in stukjes
  • Ter decoratie: extra Oreo's

Instructies

  • Bekleed een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 16×24 cm met bakpapier.
  • In een steelpannetje doe je de chocolade en gecondenseerde melk. Op een laag vuur laat je de witte chocolade al roerende smelten tot je een egale massa hebt.
  • Wanneer het volledig gesmolten is voeg je vanille-extract en de fijngehakte Oreo's toe. Roer vlot door elkaar en stort het mengsel in de ovenschaal. Verspreid gelijkmatig en decoreer met extra Oreo's.
  • Laat de Oreo fudge afkoelen en opstijven. Doe dit eerst een uurtje op het aanrecht en verplaats hem dan (afgedekt) naar de koelkast. Na ongeveer 3 uur is hij al stevig genoeg om blokjes van te snijden, maar zelf laat ik de fudge liever een nachtje in de koelkast staan.
Bewaren
In een afgesloten trommel blijft de fudge minimaal een week goed.