Deze smeuïge blondies met Speculoos doen veel denken aan een boterkoek en smaken ontzettend lekker.
Porties: 16stuks
Voor een 20 x 20 cm vorm
Ingrediënten
225gramongezouten roomboter
350gramlichtbruine basterdsuiker
2eieren(M)
1elvanille-extract
snufjezout
275grambloem
100gramSpeculoos koekjes
100gramSpeculoos pastacurnchy of normaal
ter decoratie: extra Speculoos koekjes
Instructies
Smelt de boter in een pan en doe samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
Voeg ook het vanille-extract toe en mix even door. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe. Mix tot deze volledig zijn opgenomen.
Breek de koekjes in stukjes en spatel deze door het beslag. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Verspreid gelijkmatig.
Doe de Speculoos pasta in het (nog warme) pannetje van de boter en verwarm een beetje zodat het mengsel wat dunner wordt. Schep het met een theelepel in hoopjes bovenop het beslag. Gebruik een mes om er swirls van te maken.
Breek nog wat extra koekjes in stukjes en verdeel over de blondie.
Bak de Speculoos blondie in 25-30 minuten goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte).. De bovenkant moet een dun krokant laagje hebben en de binnenkant mag nog een beetje wiebelig zijn, maar wel stevig aanvoelen.
Laat de blondie volledig afkoelen en opstijven voordat je hem in stukjes snijdt.
Tips
Hoe korter de blondie bakt hoe smeuïger die wordt, maar laat altijd volledig afkoelen en opstijven voordat je ‘m aansnijdt.
Bewaren
In een afgesloten trommel een week houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.