Ga terug
+ pot vol
CARROT CAKE GRANOLA maken
Opslaan Recept afdrukken
3.67 van 12 stemmen

Carrot cake granola

De smaken van de bekende carrot cake, maar dan in een granola voor bij je ontbijt. Zo start je de dag goed.
Porties: 1 pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 50 gram pecannoten in stukjes
  • 50 gram walnoten in stukjes
  • 40 gram pompoenpitten
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 80 gram geraspte wortel (bij julienne reepjes fijnhakken)
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 0,5 tl gember
  • 0,5 tl kruidnagel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • Het maken van granola is heel erg makkelijk. In een kom voeg je alle ingrediënten samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
  • Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat.
  • Bewaar de granola in een luchtdichte pot.
Bewaren
In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar.