Muffins op basis van banaan en kwark, extra lekker gemaakt met pindakaas en stukjes chocolade. Eet smakelijk!
10-12 stuks
Ingrediƫnten
2bananenongeveer 280 gram
1ei(M)
100gramkwark
40mlzonnebloemolie
100grampindakaas
1tlvanille-extract
100gramvokorenmeel
1tlbaking soda
snufzout
50gramchocolate chips+ extra ter decoratie
Instructies
In een kom prak je de bananen. Voeg ei, kwark, zonnebloemolie, pindakaas en vanille-extract toe en roer tot een egale massa.
In een tweede kom roer je volkorenmeel, baking soda en zout door elkaar. Doe de inhoud van beide kommen bij elkaar, voeg de chocolate chips toe en spatel tot een egaal beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi er wat extra stukjes chocolade over.
Bak de muffins in 18-20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Goed verpakt buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.