Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
koekjes
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.69
van
16
stemmen
Pindakaas koekjes
Ben je ook zo dol op pindakaas? Dan zullen deze pindakaas koekjes zeker weten in de smaak vallen. Ze zijn ook nog eens hartstikke eenvoudig te maken.
Porties:
24
koekjes
Ingrediënten
150
gram
lichtbruine basterdsuiker
170
gram
pindakaas
110
gram
ongezouten roomboter
1
ei
(M)
1
tl
vanille extract
270
gram
bloem
1
tl
bakpoeder
snuf zout
Instructies
Klop in een kom suiker, pindakaas en boter romig. Voeg het ei en de vanille extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en kneed tot een mooi koekdeeg. Verpak het deeg in folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
Draai balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Met een vork druk je de balletjes deeg wat platter.
Bak de pindakaas koekjes in ongeveer 12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
In een afgesloten trommel kun je de koekjes tot wel 2 weken bewaren.