Ik toverde weer een nieuw koekje om tot truffel, deze keer café noir truffels. Deze kleine zoete hapjes zullen het bij velen goed doen.
Porties: 14stuks
Ingrediënten
200gramcafé noir koekjes
100gramMonChou(1 pakje)
250grammelkchocolade
14chocolade mokkaboontjes
Instructies
Breek de koekjes in stukken en maal ze fijn in een blender of hakmolentje. Voeg de MonChou toe en kneed door de koekkruimels. Blijf kneden tot er een soort stevig deeg ontstaat.
Draai balletjes van het deeg en zet ze even in de koelkast.
Ondertussen smelt je de tweederde van de chocolade au bain marie. Wanneer dat gesmolten is voeg je de rest van de chocolade toe. (hier lees je meer over chocolade tempereren zonder thermometer)
Haal de balletjes uit de koelkast en dip ze stuk voor stuk in de chocolade. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier, plaats gelijk een mokkaboontje bovenop.
Laat de chocolade helemaal uitharden voordat je ze serveert.
Bewaren
De truffels bewaar je in een afgesloten bakje in de koelkast, hier blijven ze maximaal een week goed.