Ga terug
+ gram
Zelfgemaakte rode pesto
Opslaan Recept afdrukken
5 van 7 stemmen

Rode pesto

Zelf rode pesto maken is zo gepiept wanneer je beschikt over een staafmixer of keukenmachine. Probeer dit lekkere recept zeker eens uit!
Porties: 275 gram

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram gegrilde rode paprika (uit pot)
  • 8-10 gram verse basilicum (een handje)
  • 15 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50-100 ml olijfolie extra vierge
  • peper

Instructies

  • Voor het maken van de rode pesto heb je een staafmixer of keukenmachine nodig. Soms heb je een hakmolen/keukenmachine bij je staafmixer zitten en die is ook zeer geschikt. Deze gebruik ik zelf ook voor de bereiding.
  • Rooster de pijnboompitten voor extra smaak en verwijder het velletje en het kontje van de knoflookteentjes. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie en de peper, bij elkaar in het bakje en laat de machine draaien tot het een mooie gladde massa is.
  • Breng de rode pesto op smaak met de peper en voeg nu ook een flinke scheut, zo’n 50 ml, van de olijfolie toe. Laat de machine nog een keer draaien tot de olijfolie is opgenomen.
  • Vind je de pesto nog te dik? Dan is nu het moment om nog wat extra olijfolie toe te voegen. Zo niet, dan ben je klaar en kun je gaan smullen van de pesto. Gebruik de pesto als pastasaus, vulling of als smeersel.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast kun je de pesto één week bewaren, met een laagje olie erop zelfs een paar dagen langer. Je kunt de pesto ook invriezen in kleinere porties, zodat je er extra lang van kunt genieten.