Ga terug
+ stuks
Bruschetta met geitenkaas en peer
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Peer-hazelnoot bruschetta

Een ietwat zoete topping met de honing-geitenkaas spread, afgemaakt met peer en hazelnoten. Eet smakelijk.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 1 ciabattabrood
  • teentje knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout
  • 150 gram geitenkaas
  • 75 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1,5 el honing
  • 2 tl citroensap
  • 1-2 peren
  • handje hazelnoten

Instructies

  • Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie, peper en zout in een kommetje. Roer door en laat even staan. Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en leg deze op een bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het olijfolie mengsel.
  • Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) zodat ze lekker knapperig worden.
  • Maak de geitenkaasspread vast door geitenkaas, yoghurt, honing en citroensap door elkaar te roeren.
  • Snijd ook de peren vast in plakjes en hak de hazelnoten fijn.
  • Als de broodjes iets zijn afgekoeld smeer je ze in met met de spread, beleg ze vervolgens met peer en hazelnoot.
Tips
Het is extra lekker om de hazelnoten even in de pan of oven te roosteren.
Bewaren
Eenmaal samengesteld gelijk serveren.