Ga terug
+ personen
plaattaart met courgette en geitenkaas
Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Plaattaart met courgette en geitenkaas

Deze plaattaart met courgette en geitenkaas en helemaal niet moeilijk om te maken en heel erg lekker. Hij ziet er ook nog eens hartstikke vrolijk uit, vind je niet?
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl groene pesto
  • 1 kleine courgette
  • halve rode ui
  • 1 gegrilde paprika (uit pot)
  • 1 tomaat
  • handje geraspte kaas
  • 50 gram geitenkaas
  • zout en peper

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit en vouw de randjes een centimeter om naar binnen. Roer de crème fraîche en pesto door elkaar en smeer dit op de bodem van de plaattaart.
  • Snijd de courgette en tomaat in plakjes, de ui in halve ringen en de gegrilde paprika in repen. Nu kun je de plaattaart beleggen, wissel de banen courgette steeds af met de andere groenten.
  • Wanneer de bodem is belegd verdeel je de geraspte kaas, geitenkaas en zout en peper over de taart.
  • Bak de plaattaart in 25-30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer gelijk, eventueel met een salade erbij.
Bewaren
De plaattaart is vers gebakken het lekkerste, maar je kunt deze ook prima 1-2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren en voor serveren weer even kort opwarmen in de oven.