Ken je die gebakken aardappelpartjes waar de schil nog aan zit? Ik maakte deze aardappel wedges met Parmezaanse kaas om ze nóg lekkerder te maken.
Porties: 1portie
Ingrediënten
500gramaardappels
flinke scheut olijfolie
1tlknoflookpoeder(een vers teentje toevoegen kan ook)
1tlpaprikapoeder
zout en peper
40gramParmezaanse kaas(geraspt)
Instructies
Was de aardappels, dep ze droog en snijd ze in partjes. In een grote kom doe je de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Meng dit door elkaar.
Voeg de wedges toe aan het mengsel en schep ze om zodat ze rondom bedekt zijn met het oliemengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze rijkelijk met geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de wedges in 35-40 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Serveer ze gelijk terwijl ze nog warm zijn, al zijn ze koud ook erg lekker. Je kunt ze eventueel ook van tevoren maken en nog even opwarmen in de oven.
Ik maakte er een frisse yoghurt dip met citroen en dille bij, maar kies gerust voor een andere dip als je dat lekkerder vindt.