Het klassieke recept voor carrot cake heb ik omgetoverd tot deze heerlijke carrot cake havermoutrepen. Ook ideaal om mee te nemen naar het werk of naar school!
Porties: 15stuks (voor een vorm van 20x25 cm)
Ingrediënten
180gramhavermout
180grambloem
150gramlichtbruine basterdsuiker
60gramwalnoten(grof gehakt)
100gramrozijnen
100gramgeraspte wortel
2tlkaneel
2tlnootmuskaat
snuf zout
1tlbaking soda
200mlzonnebloemolie
3eieren(M)
Instructies
Begin met alle droge ingrediënten in een kom te doen; havermout, bloem, suiker, walnoten, rozijnen, wortel, kaneel, nootmuskaat, zout en baking soda. Roer dit goed door elkaar. Voeg dan zonnebloemolie en de eieren toe, meng tot een egale massa.
Stort deze massa in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel gelijkmatig in de vorm. Je hoeft het niet stevig aan te drukken.
Bak de carrot cake in ongeveer 35 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) en goudbruin.
Laat de carrot cake havermoutrepen voldoende afkoelen voordat je ze aansnijdt, zo voorkom je dat ze uit elkaar vallen. Door het afkoelen wordt het geheel namelijk wat steviger.
Bewaren
De repen zijn in een afgesloten trommel ongeveer een week houdbaar.