Een vegan cheesecake? Mariette weet precies hoe je die maakt! Deze variant met frambozen moet je echt eens proberen.
Porties: 10personen
Voor een 20 cm bakvorm
Ingrediënten
Bodem
150gramdadels
100gramamandelen
50gramwalnoten
Vulling
180gramcashews
100mlkokosmelk
90mlkokosolie
3elahornsiroop
1limoen
350gramframbozen
Extra fruit voor de topping
Instructies
Laat de cashews 8 uur in een bak met koud water weken voor je met de vulling aan de slag gaat.
Beleg de bodem van een 20 cm bakvorm met bakpapier. Week de dadels 5 minuten in kokend heet water, giet daarna het water af en pers het vocht er goed uit.
Maal de noten grof in de keukenmachine. Zet even opzij in een bakje. Maal dan de dadels tot een fijne massa in de keukenmachine. Meng hier de noten doorheen. Schep het in de bakvorm, verdeel gelijkmatig en druk plat op de bodem. Zet de bodem in de koelkast.
Giet het water van de cashews af en laat uitlekken. Doe de cashewnoten, kokosmelk, gesmolten kokosolie, ahornsiroop, sap van de limoen en 200 gram frambozen in de schoongemaakte keukenmachine en maal fijn tot er een zijdezachte vulling ontstaat. Dit kan 5 – 10 minuten duren. Proef of je het zoet/zuur genoeg vindt en voeg anders nog wat ahornsiroop of limoensap toe.
Gebruik de overgebleven frambozen om een rand te maken op de bodem, tegen de rand van de bakvorm aan. Giet het mengsel op de bodem met de frambozen en laat een uur opstijven in de vriezer of een nacht in de koelkast.
Als de taart uit de vriezer komt, moet hij zeker een uur op temperatuur komen voor serveren. Versier de bovenkant van de taart met rood fruit, kokosrasp, pure chocolade of wat je dan ook lekker lijkt.
Tips
De walnoten kun je ook vervangen door 50 gram geraspte kokos.
Een andere plantaardige melk kan ook, maar het lekkerste volle resultaat is met volvette kokosmelk.