Ga terug
+ personen (voor een 28cm vorm)
Quiche met geitenkaas en chorizo
Opslaan Recept afdrukken
4.67 van 9 stemmen

Quiche met geitenkaas en chorizo

Met quiche kun je natuurlijk heerlijk variëren en uitproberen. Zo bedacht ik deze quiche met geitenkaas en chorizo en hij is zeker een succes!
Porties: 4 personen (voor een 28cm vorm)

Ingrediënten

  • 1 x het recept voor quiche bodem
  • 2 stelen prei (ongeveer 250 gram, gesneden)
  • 125 gram chorizo (in stukjes)
  • 75 gram zongedroogde tomaat
  • 5 eieren (M)
  • 200 ml crème fraîche
  • rozemarijn
  • zout, peper
  • 50 gram walnoten
  • 100 gram geitenkaas
  • beetje paneermeel voor op de bodem (optioneel)

Instructies

  • Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kunt je de vulling alvast voorbereiden.
  • Snij de prei fijn en bak dit even in een pan. Giet het vocht af en laat even uitlekken. Snij ook de chorizo in dunne plakjes en bak deze uit in de pan tot ze knapperig worden. Giet het vet af en leg ze even op een vel keukenpapier.
  • In een aparte kom meng je de eieren en crème fraîche door elkaar. Voeg ook zout, peper en rozemarijn naar smaak toe. Ik gebruikte gedroogde rozemarijn, maar vers kan natuurlijk ook.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in het deeg. Om te voorkomen dat de bodem vochtig wordt/blijft, kun je wat paneermeel over de bodem strooien. Een dun laagje is genoeg. Verdeel de prei, chorizo, walnoten en gedroogde tomaatjes over de bodem. Giet hier het eimengsel overheen, verdeel met een spatel eventueel wat gelijkmatiger. Als laatst verkruimel je de geitenkaas welke je over de quiche strooit.
  • Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
De quiche kun je zo als avondeten serveren, maar zelf zette ik ook nog een salade op tafel.
Bewaren
Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.