Ga terug
+ stuks
BRUSCHETTA MET BRIE EN GRANAATAPPEL maken
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Bruschetta met brie en granaatappel

Wist je dat kaas en fruit heel goed samen gaan? Deze bruschetta met brie en granaatappel is een hartstikke smaakvol borrelhapje.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood
  • 1 teentje knoflook
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • 1 pakje brie
  • 1 granaatappel (of bakje uit de koeling)

Instructies

  • Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie in een kommetje. Roer door en laat even staan. Snijd de ciabatta in plakjes en leg deze op een bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het oliemengsel. Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C zodat ze lekker knapperig worden. Snijd in de tussentijd de brie in plakjes en verwijder de pitjes uit de granaatappel (of open het bakje ? ).
  • Halverwege de baktijd (na 5 minuten in de oven dus), haal je de plaat even snel uit de oven. Leg op elk stukje brood een plakje brie en schuif de plaat snel weer terug. Nu smelt de brie ook een beetje, dat is erg lekker voor het eindresultaat.
  • Uit de oven verdeel je er wat granaatappel pitjes over en kun je ze gelijk serveren.
Tips
Granaatappel gaat trouwens goed samen met cranberry’s, je zou er dus ook goed nog een beetje cranberry compote (recept) op kunnen smeren. Ik heb dat nu niet gedaan, omdat ik al zo veel lekkers heb gemaakt met cranberry’s ? .
Bewaren
Ik raad aan om de bruschetta niet al te lang van tevoren te maken zodat het brood knapperig blijft. Hooguit een uurtje van tevoren. De broodjes zelf kun je natuurlijk prima al een dag eerder afbakken.