Deze aardappel toefjes doen het bij ons altijd goed tijdens de feestdagen. Dit recept voor pommes duchesse is heel gemakkelijk zelf te maken.
Porties: 25stuks
Ingrediënten
500gramkruimige aardappelsgeschild
1eidooier
50gramongezouten roomboter
zout, peper en nootmuskaat
Instructies
Kook de aardappels in ruim water met een flinke snuf zout gaar. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappels tot een zo glad mogelijke puree.
Voeg dan de eidooier en boter toe en roer door de aardappels. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Het moet nu een glad en smeuïg mengsel zijn.
Doe de puree in een spuitzak met kartel spuitmond (ik gebruikte Wilton 1M) en spuit toefjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
Serveer ze eventueel met wat gesnipperde peterselie er overheen.
Tips
In plaats van nootmuskaat kun je ook andere gemalen specerijen toevoegen aan je aardappelpuree.