Zoete aardappelchips
Met dit recept maak je zelf de lekkerste zoete aardappelchips uit de oven. Lekker met verschillende dipjes tijdens een filmavond of tijdens een feestje.
Porties: 1 schaaltje
Topping
- 2 tomaten
- 200 gram maïs
- 200 gram kidneybonen
- 1 rode ui
- handje peterselie
- 40 gram cheddar
- 100 gram zure room
Was de zoete aardappelen en snijd ze in hele dunne plakjes. Liefst met een mandoline, maar een kaasschaaf of dunschiller kan ook. Belangrijk is dat ze zo dun mogelijk worden (geloof mij maar, haha).
Leg de plakjes op een bakplaat (zonder bakpapier). Schuif de plaat in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) en laat ze hier 6 minuten in staan.
Haal dan de plaat uit de oven en keer de chips om. Ik gebruikt hier een spatel voor. Schuif de plaat weer terug in de oven. Weer voor ongeveer 6 minuten, maar houd ze goed in de gaten. Hoe kleiner de chips (zoals bij mij), hoe sneller ze klaar zijn.
Serveer de chips gelijk uit de oven met zure room. Wil je de topping erbij? Snijd dan de ingrediënten hiervoor fijn en strooi deze over de nacho’s. Ook erg lekker met guacamole erbij.
Tips Na een aantal pogingen kreeg ik natuurlijk wel in de gaten wat wel en niet werkt, daarom zet ik mijn ervaringen er ook nog even bij:hoe dunner de plakjes, hoe knapperiger het resultaathoe groter de plakjes, hoe beter en knapperiger het resultaatgebruik je net als ik een dunschiller? Je kunt ook in de lengte plakjes snijden van de zoete aardappel, dan worden ze groterserveer gelijk, want ze zullen langzaamaan weer zacht worden