Ga terug
+ personen
Hartig strudel recept
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Hartige strudel

Wist je dat een hartige strudel ook erg lekker kan zijn. Kijk maar naar deze goed gevulde hartige strudel met pompoen en kalkoen.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (geschild en draden en pitten verwijderd)
  • 1 ui (in ringen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram kalkoenfilet (in blokjes)
  • 125 gram champignons (in plakjes)
  • snuf chilivlokken
  • 8 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 2 el sesamzaadjes
  • olijfolie (om in te bakken en om mee te bestrijken)
  • zout en peper

Instructies

  • Neem eerst even de tijd om de ingrediënten voor te bereiden, haal ook het filodeeg vast uit de vriezer zodat het kan ontdooien. Dat werkt straks makkelijker.
  • Kook de pompoenblokjes 10 minuten voor in ruim water. Fruit de ui samen met de knoflook in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg dan de kalkoenfilet toe en bak de blokjes rondom aan. Bak ook de plakjes champignon een paar minuten mee. Breng het geheel op smaak met zout, peper en de chilivlokken. Voeg als laatst de pompoenblokjes toe en meng goed door elkaar.
  • Haal de vellen filodeeg voorzichtig van elkaar. Leg een vel bakpapier op je werkblad waar je 4 vellen van het deeg naast elkaar legt, zo kun je de strubbel straks makkelijker verplaatsen. De 4 vellen vormen nu een groot vierkant, bestrijk ze met olijfolie en plak de randjes aan elkaar. Leg de overige 4 vellen hier bovenop.
  • Verdeel het pompoenmengsel in een rechte lijn over het midden van de vellen filodeeg. Vouw in de lengte de randjes het filodeeg een stukje terug over het uiteinde van de vulling, zo zorg je dat de vulling goed ingepakt zit straks. Pak nu de buitenkanten van het deeg op en vouw deze over de vulling heen.
  • Bestrijk de hartige strudel met olijfolie en strooi de sesamzaadje er over.
  • Til de strudel met het bakpapier naar de bakplaat, en bak deze in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin.
  • Serveer de hartige strudel direct, snijd hem in dikke plakken.
Bewaren
Liefst gelijk serveren, bewaren kan maximaal 2-3 dagen.