Met wat overgebleven fruit maak je eenvoudig een heerlijke crumble. Probeer bijvoorbeeld zeker eens deze rood fruit crumble uit.
Porties: 2personen
Ingrediënten
150gramrood fruitik gebruikte een mix van frambozen, bramen en blauwe bessen
35gramfijne kristalsuiker
25gramongezouten roomboter
35grambloem
snufje zout
Instructies
Zoals gezegd is het niet moeilijk. Meng het fruit door elkaar en verdeel dit over twee kleine -of één grote- schaal(tjes). In een aparte kom maak je het kruimeldeeg. Doe suiker, boter, bloem en zout in de kom en kneed met je handen tot het een mooi kruimelig deeg is. Verdeel deze kruimels over de schaaltjes met fruit.
Bak de schaaltjes crumble in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Laat even afkoelen voordat je ze serveert, het is namelijk echt heel erg heet. Ook lekker om er een bolletje ijs bij te serveren.
Bewaren
De crumble zelf blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.