Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
personen
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.91
van
21
stemmen
4 persoons taart met rood fruit
Een kleine taart voor 4 personen, 6 personen als je kleine stukjes snijdt. Ideaal om feest te vieren met een klein gezelschap.
Porties:
4
personen
Voor een 15 cm bakvorm
Ingrediënten
Cake
100
gram
ongezouten roomboter
100
gram
fijne kristalsuiker
2
eieren (M)
100
gram
zelfrijzend bakmeel
snuf
zout
1
tl
vanille-extract
Topping
60
ml
slagroom
1
el
vanillesuiker
125
gram
mascarpone
rood fruit naar keuze
Optioneel: Maltesers of iets anders lekkers
Instructies
We bakken eerst de cake. Klop boter en suiker in een paar minuten romig.
Voeg de eieren een voor een toe, mix tot ze zijn opgenomen.
Voeg zelfrijzend bakmeel, zout en vanille-extract toe. Mix tot je het meel niet meer ziet.
Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier beklede) bakvorm en spreid gelijkmatig uit.
Bak de cake in 20-25 minuten op 160 C° (boven- en onderwarmte) tot hij gaar is. Laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.
Als de taart is afgekoeld maak je de topping. Doe slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom en mix tot een stevige room.
Smeer de cake in met de room en decoreer met het fruit en de Maltesers.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 3 dagen houdbaar.