Deze Italiaanse plaattaart met courgette is ontzettend lekker voor het avondeten. Met de topping kun je natuurlijk prima variëren!
Porties: 2personen
Ingrediënten
1rolbladerdeeg
2elcrème fraîche
2tlgroene pesto
1 tomaat
halve courgette
halve rode ui
halve rode paprika
2-3plakken parmaham
handje Parmezaanse kaas(geraspt)
peper en zout
Instructies
Rol het bladerdeeg uit en vouw de randjes een centimeter om naar binnen. Roer de crème fraîche en pesto door elkaar en smeer dit op de bodem van de plaattaart.
Snij de tomaat, courgette, ui en paprika in plakjes/stukjes. Beleg hier het bladerdeeg mee. Scheur de plakjes parmaham in stukken en verdeel deze over de plaattaart. Strooi de Parmezaanse kaas er ook over, net als een beetje peper en zout.
Bak de plaattaart in 25-30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Snij de plaattaart in stukken en serveer gelijk, eventueel met een salade erbij.
Bewaren
In de koelkast 2-3 dagen te bewaren. In de vriezer tot 2 maanden.